MICROCELLER A LA MUNTANYA D'ALACANT

VINS DE MUNTANYA I DE MAR

VINS NATURALS

PROJECTE SOSTENIBLE


La Història de Cup La Muntanya
Fa més de 15 anys, en Planes, en el cor de la comarca del Comtat, a l'interior nord d'Alacant, va nàixer una passió que canviaria el destí de les nostres vinyes. En un modest local el nostre microceller va veure els seus primers brots, amb la per a nosaltres noble intenció de crear vins de qualitat per a consum propi. El que va començar com una aventura modesta es va convertir ràpidament en un viatge apassionant.
Els anys van passar, i amb cada collita, els nostres vins van evolucionar. Les aromes i sabors es van tornar més profunds, més rics. La passió es va convertir en dedicació, i el nostre somni va créixer. D'un local a un microceller enclavat en Planes, Alacant, entre muntanyes, un gran pas cap a la realització dels nostres objectius més ambiciosos.
Des del mateix naixement del nostre celler ens hem enfocat fonamentalment en la producció de vins naturals, minimitzant l'ús de sulfits i permetent que la riquesa del raïm i els seus varietals més importants evolucionen amb llibertat.
Tot el procés de vinificació es duu a terme sota la supervisió experta del nostre enòleg, que aporta una mà segura i coneixements tècnics precisos perquè els nostres vins aconseguisquen el seu màxim potencial.
Vins naturals de mar i muntanya
Els nostres vins procedixen tant de vinyes situades a uns 600 m d'altura com unes altres al costat de la mar, junt l’alt de Benimaquía. Per tant en el nostre celler s'elaboren vins de mar i vins de muntanya.
En els vins de muntanya els ceps s'alineen en els vessants de les muntanyes que pròxims a la costa mediterrània, a uns 40 km terra endins, entre els termes de Plans i Beniarrés. La influència de la mar en el nostre clima és palpable, donant-li als nostres vins de muntanya una identitat única. Ací, en secà i sota el càlid sol mediterrani, el nostre raïm creixen amb força, dotades de característiques inigualables. Les varietats Cabernet, Viognier i Alicante Bouschet són les predominants.
En els vins de mar les vinyes estan situades a escassos 2 Km de la costa en la veïna comarca de La Marina Alta, al costat de l'imponent Montgó i en el terme de Pedreguer, en Finca Mont Roig. Curiosament al costat de l’alt de Benimaquía, emplaçament on els historiadors assenyalen el primer elaborador de vins de la Península Ibèrica. Ací la Chardonnay mana a través de diferents elaboracions que pots conéixer a la pàgina d'els nostres vins.
Per què Cup? En el valencià i català, "Cup" es referix al lloc on es produïx el vi per a l'autoconsum. També és el nom del recipient, generalment de pedra, on se solien trepitjar el raïm. A diferència del "Celler" (Celler en valencià / català), on es despalilla el raïm, el Cup és el lloc on comença la màgia de la fermentació.